Nieuwsbrief van Sieraden Atelier Hobbekol met najaarskleuren....


Na een weekje te hebben overgeslagen met de nieuwsbrief hier maar weer even een verkorte versie. We hebben in de woning van een familielid behoorlijk veel werk gehad om alles weer netjes te krijgen en omdat er maar een bepaald aantal uren in een week zitten, hebben we met 'ons team' dus besloten om de nieuwsbrief bij hoge uitzondering, een weekje over te slaan.

Maar gelukkig waren er vanmiddag weer even een paar uurtjes de tijd om deze nieuwsbrief te maken en je zult begrijpen dat er nu geen nieuwe items gemaakt zijn, om te laten zien. Hopelijk volgende week wel weer en tot dan wil ik je een paar kettingen laten zien die al een poosje in de webshop staan, maar prima in de nazomer gedragen kunnen worden.

Zoals deze groen, paars en bruine rocailles ketting met allemaal grote (crinkle) glasparels eraan bevestigd. Echte herfstkleuren en waarbij er tussendoor facet geslepen glas bicones verwerkt zitten. Hiermee ga je met je sieraad zo vanuit de nazomer de herfst in...

  

Dan twee heel andere kettingen

Het eerste exemplaar kan eigenlijk het hele jaar doorgedragen worden. In het voorjaar of de zomer vanwege de vrolijke tinten van de glaspareltjes, of tijdens de kerst of een feest. Hierbij maken deze kraaltjes dat dit vaak de wat sombere kleuren van je kleding wat minder somber doet lijken.

Het tweede exemplaar is echt eentje in Mandala stijl en waar de herfstkleuren vanaf spatten! De hoofdkleuren van de lampwork kralen zijn groen en oranje en dat doet al denken aan verkleurde herfstbladeren....

Gelukkig zitten we nog niet volledig in de herfst, al zou je het als je naar buiten kijkt en de temperaturen voelt zo geloven. Brrr.... nog even niet hoor!

Dan weer even het resultaat van kapotte sieraden die ter reparatie aangeboden werden.

Deze twee kettingen kreeg ik binnen omdat ze beiden geknapt waren door het vele dragen met tevens het verzoek er een wat langer verlengkettinkje aan te maken. De kettingen komen meestal in een broodzakje hier binnen en wat ik daar het leuke aan vindt, is dat je het verschil zo goed ziet zoals ze binnen kwamen en het eindresultaat. Omdat deze kettingen al zowat helemaal uit elkaar lagen kon ik mooi al het materiaal vervangen wat geoxideerd of verroest was en let ook eens op het kleine detail van het kleine kraaltje in een bijpassende kleur van de ketting wat ik altijd doe als ik een ketting repareer. Dit staat zo schattig en mooi afgewerkt! 

Ik ben in ieder geval weer helemaal tevreden met het eindresultaat en m'n handen jeuken om aan de najaars sieraden te beginnen.

Tot de volgende nieuwsbrief en nog een fijne voortzetting van het weekend!


M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol    

Reacties

Populaire posts