Nieuwsbrief van Sieraden Atelier Hobbekol met de nieuwste sieradentrends en najaarstinten 2021/2022


De nazomer gaat nu toch echt op z'n retour en de herfsttinten zie je steeds vaker in de sieraden komen, zoals deze oorbellen in tomatenrood en bruin. Het zijn echte lieve 'belletjes' in Bohemian style geworden en passen heel goed bij de andere warme najaarstinten die je de komende maanden zult zien langskomen.

~~~

Op onderstaande foto zie je weer eens mijn werktafel als ik bezig ben met het ontwerpen en maken van de sieraden. Echt een 'lekkere rommelbende' die ik kan laten liggen om er later weer mee verder te gaan.

En uit bovenstaande chaos zie je zoiets als dit verschijnen...

Echte Bohemian pareltjes onder de oorhangers zullen we maar zeggen.

~~~

En dan de grote rage van dit moment, de creolen en dan met schelpjes en/of zoetwaterparels. Bij iedere foto zitten toch echt schelpen verwerkt. De linkse foto heeft de zo trendy Kauri schelpjes. De tweede foto hangen kralen aan die van gemalen schelp zijn gemaakt en de laatste (rechtse) foto daar zijn de kapjes bovenop de parels ook van schelpen. En ze staan al in de webshop voor maar €7,95 per paar!

~~~

De sieradentrends voor najaar 2021 en winter 2022 zijn ook bekend en dan benoem ik in deze nieuwsbrief met name de oorbellen. De oorringen of creolen zijn veel gespot en dan kun je ze groot en klein dragen, maar de kleine zie je toch wel het meest voorbij komen.

-Zo zijn ze allemaal minimalistisch met kleine (zelfgemaakte) bloemetjes, bedeltjes, schelpjes en kralen eraan. En dan zie je dat bij de kralen veel schelpjes en zoetwaterparels gebruikt worden.

-En wat dacht je van chain earrings? Oorringen of creolen met schakels er aan. Los of aan een kettinkje... het kan allemaal.

-Maar dan is er ook nog een andere trend in opkomst, namelijk 'de persoonlijke oorbellen' in de kleur van je geboortemaand en dit verdiend enige uitleg: Iedere maand heeft een kleurnaam en in oorringen wordt er één of twee kralen in de kleur van de maand waarin je geboren bent gehangen. Ik snap de toegevoegde waarde hier niet van, maar ik denk zo dat we daar de komende maanden wel achter zullen komen. In ieder geval ben ik op zoek gegaan naar de kleurnamen en daar is het volgende uit gekomen:

Januari=bruin/ Februari=lila/ Maart=transparant-AB/ April=transparant/ Mei=groen/ Juni=parelwit/ Juli=paars/ Augustus=geel/  September=zwart/ Oktober=roze/ November= beige-cognac/ December=zachtblauw.

De andere trends van b.v. de kettingen of armbanden, komen in de volgende nieuwsbrieven aan bod.

Dan de kleurenkaart van najaar/winter 2021/2022.

Zoals je ziet zijn het wat gematigde kleuren, maar meng je ze door elkaar heen dan krijg je verassende effecten zoals het onderstaande armbandje in groen/fuchsia. Die is ineens helemaal niet saai of gematigd meer! Ik kan in ieder geval niet meer wachten om met al die kleuren aan de slag te gaan en er mooie sieraden mee te gaan maken!

(Hé, pssst... de derde kwartaalverloting van dit jaar komt er weer aan. Houdt de nieuwsbrief van volgende week in de gaten, want daarin zie je welk prijsje het is en wie de gelukkige winnaar is geworden).  

Tot volgende week!

Met vriendelijke groeten, Gerda van Atelier Hobbekol. 

Reacties

Populaire posts